Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Skip to content

Vær med på å gi foreldreløse og sårbare barn en ny sjanse

Hver dag er det barn i verden som mister foreldrene deres. Krig, naturkatastrofer, sult eller sykdom gjør at barn etterlates til en uviss skjebne.

Som fadder kan man hjelpe dem til en trygg barndom, et nytt hjem, en familie og en utdannelse. I mange hundre barnebyer i 133 land verden over får foreldreløse og sårbare barn i dag den omsorgen og kjærlighet som alle barn trenger. Som fadder er du med på å hjelpe de barna som ellers må fortsette livet alene.

Hvordan hjelpes barna i en barneby?

Barnebyer er steder hvor foreldreløse og sårbare barn kan vokse opp i trygge rammer. I en barneby bor sm grupper av barn sammen i en familie og passes av en "mor". Barna vokser opp sammen og knytter tette bånd til "søskenene" deres.

Barna får en utdannelse, slik at de kan greie seg selv som voksne og bidra til lokalsamfunnene deres.

Som fadder får du løpende informasjon.

Som fadder hjelper du et navngitt barn eller barneby direkte. Noen velger å ha personlig kontakt til barnet, og hvis du vil, kan du skrive til barnet. To ganger i året får du som fadder tilsendt informasjon om din barn og barnebyen. Brevene skrives av en person i tilknytning til den lokale barnebyen eller av barnet selv. Det er ogs mulig  arrangere et bes¯k.

Hva koster det å være fadder?

Du bestemmer selv om du vil være fadder for et barn eller for en barneby. Fadderskap for et barn koster ofte ca 200 kroner mÂneden.

Du er bare fadder, så lenge du selv ønsker å være det og kan avslutte fadderskapet din når som helst. Hvert barn har alltid flere faddere.